Đề thi vào Lớp 10 môn Tiếng Anh - Đề số 19

doc 3 trang nhatle22 09/07/2021 35291
Bạn đang xem tài liệu "Đề thi vào Lớp 10 môn Tiếng Anh - Đề số 19", để tải tài liệu gốc về máy bạn click vào nút DOWNLOAD ở trên

Tài liệu đính kèm:

  • docde_thi_vao_lop_10_mon_tieng_anh_de_so_19.doc

Nội dung text: Đề thi vào Lớp 10 môn Tiếng Anh - Đề số 19

  1. ĐỀ THI VÀO 10 NĂM HỌC : 2010-2011 (sè 19) Môn : Tiếng Anh ( Thời gian làm bài 60 phút không kể giao đề) Đề này gồm có 2 trang I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others: 1. A. seat B. head C. meat D. feed 2. A. watches B. washes C. clauses D. likes 3. A. pleased B. smoked C. stopped D. missed 4. A. nuclear B. humor C. pollute D. tunic 5. A. earth B. gather C. ethnic D. think II. Choose the word or phrase (A,B,C or D) that best fits the blank space in each sentence: 6. The final examination will be held___June 12th, 2007. A. in B. on C. at D. to 7. How many languages are there___the world? A. in B. on C. over D. through 8. Egypt is famous___ancient pyramid. A. on B. to C. from D. for 9. The boy looks very proud___his success at school. A. on B. of C. at D. in 10. When the trucks leave the police, the ground is covered___trash. A. in B. by C. with D. of 11. You have read this article on the website,___? A. don't you B. aren't you C. didn't you D. haven't you 12. All the students are looking forward___their summer vacation in the countryside. A. to spend B. spend C. to spending D. spending 13. Did your children enjoy___in the sea? A. swimming B. swim C. to swim D. swam 14. "When is Mr Ba planning to retire? - He___for the company for thirty years now". A. works B. is working C. will work D. has been working 15. Flowers should___in warm places. A. be keep B. kept C. be kept D. be keeping 16. They went on walking___it started to rain. A. though B. because C. but D. despite 17. Study harder___-. A. if you will fail B. and you would C. unless you fail D. or you will fail the exam fail the exam the exam the exam 18. The girl wishes she___in Hue for the festival next week. A. had stayed B. was staying C. stay D. could stay 19. Miss Lan stopped___her letter because she had to leave for the hospital. A. to write B. write C. writting D. wrote 20. Do you know the man___car Jack is driving? A. who B. whom C. which D. whose 21. "I suggest going to Vung Tau on the weekend." - "___". A. That's a fine day B. That's a good idea C. That's a trip D. That's a reason 22. "___" - "Don't worry. I can fix it". A. Are you B. May i fix your C. The TV is out of D. I want to fix your TV. worried? TV? order again. III .Choose the word or phrase (A, B, C or D) that best fits the blank space in the following passage: New Year is one of the most important (23) ___ in the United States. On New Year's Eve, most people go to the parties. At twelve o'clock (24) ___ night, everyone says "Happy New Year" and they (25) ___ their friends and relatives good luck. New Year's Eve is usually a long night to this holiday children (26) ___ as witches, ghosts or others. Most children go from house to house asking for candy or fruit. (27) ___ the people at the
  2. house do not give (28) ___ candy, the children will (29) ___ a trick on them. But this (30) ___ ever happens. Many people give them candy or fruit. 23. A. festivals B. meetings C. contests D. courses 24. A. on B. at C. in D. for 25. A. dream B. greet C. wish D. congratulate 26. A. wear B. dress C. put on D. take off 27. A. Whether B. So C. Although D. If 28. A. they B. them C. their D. theirs 29. A. say B. tell C. play D. speak 30.A. hardly B. hard C. soon D. always IV. Choose the underlined word or phrase (A, B, C or D) that needs correcting: 31. You're tired although you stayed up too late to watch TV last night. A B C D 32. Tuan sighed sad when he heard that he failed the test. A B C D 33. Don't speak English with him; he hardly not know any English. A B C D 34. 90 percent of earthquakes occurs around the Pacific Rim. A B C D V. Use the correct form of the word given in each sentence: 35. Fuel ___ can be cut down by having fewer cars on the roads. (consume) 36. Many chemicals have a ___ effect on the environment. (disaster) 37. ___, the typhoon didn't cause any damage on the village. (lucky) 38. The next stage in the ___ of television is interactive TV. (develop) VI. Read the passage and then decide whether the statements that follow are True or False. Write True or False in your answer sheet: Daddy, I am writing this to tell you how much you are missed and loved. I will always remember that day - my wedding day. You were standing there with tears in your eyes while I was walking towards my groom. You gave me a hug, and the feeling that you never wanted to let me go. But at last I had to leave you and start my new life a moment in time that lasted forever. I now have children, Dad, but I will always be your little girl! Happy Father's Day. 39. This is a letter written by a daughter to her father. 40. The father in the letter is not loved much. 41. The man did not let his daughter go at last. 42. The writer of this letter hasn't got any children. VII. Rewrite the sentences so that they are nearest in meaning to the sentence printed before them: 43. Ba said, "I am going to meet your sister in front of the station, Liz". → Ba told Liz that 44. The last time she went out with him was two years ago. → She hasn't 45. She is not on board now, so she can't experience these marvelous things. → If she 46. The show was interesting to the boys. → The boys felt _ 47. Tom asked Nam " How long will you stay in England?" → 48. The movie disappointed us very much. →We 49. Mr. Wilson manages the export division. →The 50. Everyone will see that film soon. →That
  3. The end ĐÁP ÁN ĐỀ THI THỦ VÀO 10 NĂM HỌC : 2010-2011 1B 2D 3A 4C 5B 6B 7A 8D 9B 10C 11D 12C 13A 14D 15A 16D 17D 18C 19D 20B 21C 22A 23B 24C 25B 26D 27B 28C 29A 30B 31B 32C 33B 34 consumption 35 disastrous 36 luckily 37 development 38 True 39 False 40 False 41 False 42 Ba told Liz that he/she was going to meet his /her sister in front of the station. 43 She hasn’t gone out with him for two years. 44 If she were/was on board now, she would/could experience these marvelous things. 45 The boys felt interested in the show. The end