Đề thi tuyển sinh môn Tiếng Anh vào Lớp 10 - Năm học 2021-2022 - Trường THCS Kim Liên

doc 5 trang nhatle22 29754
Bạn đang xem tài liệu "Đề thi tuyển sinh môn Tiếng Anh vào Lớp 10 - Năm học 2021-2022 - Trường THCS Kim Liên", để tải tài liệu gốc về máy bạn click vào nút DOWNLOAD ở trên

Tài liệu đính kèm:

  • docde_thi_tuyen_sinh_mon_tieng_anh_lop_10_nam_hoc_2021_2022_tru.doc

Nội dung text: Đề thi tuyển sinh môn Tiếng Anh vào Lớp 10 - Năm học 2021-2022 - Trường THCS Kim Liên

  1. 1 TRƯỜNG THCS KIM LIÊN KỲ THI THỬ TUYỂN SINH VÀO LỚP 10 THPT NĂM HỌC 2021 – 2022 LẦN THỨ NHẤT ĐỀ CHÍNH THỨC MÔN TIẾNG ANH Thời gian làm bài: 60 phút( không kể thời gian giao đề) (Đề thi gồm 04 trang) Mãđề: 004 Full name: Class: 9 . ID Numbers: QUESTIONS Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheetto indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions. 1.1 will call my parents as soon as I will get the news about my brother. A. will call B. as soon C. will get D. about 2. He decided doing the job himself as the cost of repairs to his car was so high. A. doing B. himself C. cost D. his car 3. Their free trip, which they won on a television game-show, include four days in London and a week in Paris. A. Their B. which C. on D. include 4. Air pollution, together with littering, are causing many problems in our cities today. A. with B. are C. many D. our cities 5. There were so a lot of people trying to leave the burning building that the police had a great deal of trouble controlling them. A. There were B. a lot of C. the burning D. great deal Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheetto indicate thesentences that is closet in meaning to each of the following questions. 6. "Why didn’t you follow my advice?" he said. A. He asked me to follow his advice. B. He asked me not to follow his advice. C. He asked me why I did follow his advice. D. He asked me why I hadn't followed his advice. 7. "If I were you, I would take the job," said my room-mate. A. My room-mate was thinking about taking the job. B. My room-mate advised me to take the job. C. My room-mate introduced the idea of taking the job to me. D. My room-mate insisted on taking the job for me. 8. You talk more than you work. The teacher wishes that ___. A. you work more than you talk B. you worked more than you talked C. you worked more than you talk D. you had worked more than you had talked 9. I wanted to see the man. He owned the restaurant. A. I wanted to see the man, who owned the restaurant. B. I wanted to see the man who owned the restaurant. C. I wanted to see the man, whom owned the restaurant. D. I wanted to see the man whom owned the restaurant. 10. I regret not booking the seats in advance. A. I wish I booked the seats in advance. B. I wish I have booked the seats in advance. C. If only I booked the seats in advance. D. If only I had booked the seats in advance.
  2. 2 Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in the following questions. 11. A. happy B. bamboo C. dangerous D. interesting 12. A. romantic B. financial C. popular D. reduction Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions. 13. we arrived late, we didn't miss the first part of the show. A. Despite B. Even though C. In spite of D. However 14. In developed countries unemployed people can get A. employment B. benefit C. employment benefit D. unemployment benefit 15. Forests will disappear we stop cutting down trees. A. unless B. if C. when D. whole 16. It isn't necessary for students uniforms today. A. wearing B. worn C. to be wearing D. to wear 17. He told me he leave the city the following day. A. Will have to B. would have to C. has to D. had to 18.This is the only one of the novels published recently translated in English. A. that has ever been B. which has ever C. that have ever been D. has ever been 19.Tom hasn't got a ticket. If he , he A. have - will get in B. had - can get in C. had - could get in D. have - could get in 20. The bus before I reached the bus-stop. A. left B. had left C. was leaving D. will leave 21. The hotter the weather is, A. more tired we feel B. we will feel more tired C. more and more we feel tired D. the more tired we feel 22. The teacher needs to the class into two to play the game. A. decrease B. shorten C. reduce D. divide 23. I've tried those tablets and they are not in helping me stop coughing. A. effective B. successful C. profitable D. helpful 24. Which is , an elephant or a blue whale? A. bigger B. the bigger C. biggest D. the biggest 25. He couldn't reach the goal, surprised me. A. who B. whom C. which D. that 26. The school all the students to take an interest in arts. A. noticed B. encouraged C. supposed D. managed 27. “Are you leaving?” - “Yes, but I wish I . to go.” A. don't have B. won't want C. mayn't have D. didn't have 28. That's the artist paintings are very fashionable. A. which B. who C. whose D. whom
  3. 3 Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in the following questions. 29. A. chopstick B. championC. character D.cherry 39. A. supper B. hungry C. punish D. campus 31. A. warned B. reduced C. covered D. moved Read the following passage and mark the letter A, B, C, or Don your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 32 to 36. Sydney is Australia’s most exciting city. The history of Australia begins here. In 1788 Captain Arthur Philips arrived in Sydney with 11 ships and 1624 passengers from Britain (including 770 prisoners). Today there are about 3.6 million people in Sydney. It is the biggest city in Australia, the busiest port in the South Pacific and one of the most beautiful cities in the world. In Sydney, the buildings are higher, the colors are brighter and the nightlife is more exciting. There are over 20 excellent beaches close to Sydney and its warm climate and cool winter have made it a favorite city for immigrants from overseas. There are two things that make Sydney famous: its beautiful harbor, the Sydney Harbor Bridge, which was built in 1932 and the Sydney Opera House, which was opened in 1973. 32. Where did Captain Arthur Philips arrive in 1788? A. South Pacific B. Sydney Harbor C. Britain D. Sydney 33. Which of the following should be the title of the reading passage? A. Sydney’s Opera House B. The history of Sydney C. Sydney’s beaches and harbors D. An introduction of Sydney 34. Which of the following statements is NOT true about Sydney? A. Sydney is not a favorite city for immigrants from overseas. B. Sydney is one of the most beautiful cities in the world. C. Sydney is the most exciting city in Australia. D. Sydney is the biggest port in the South Pacific. 35. How many beaches are there close to Sydney? A. 11 beaches B. over 20 beachesC. nearly 20 beaches D. 770 beaches 36. When was the Sydney Harbor Bridge built? A. 1788 B. 1973 C. 1932 D. 1625 Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks from 37 to 41. Exams or continuous assessment? How do you feel when you sit an exam? Do you always (37) in getting all your ideas down on paper, or do you sometimes feel that you're (38) a mess of it? Apart from those lucky dew who sail through exams, most secondary school students find them very stressful. Many teachers are (39) of the problems their student face and use different method for measuring their progress: continuous assessment. With continuous assessment, students are given various tasks to do (40) the year. All their marks are added together to produce a total mark at the end of the year. Students have to take more
  4. 4 responsibility for their education (41) they can't rely on doing well on just one day. Also they have more time to think over their work, meaning that they're able to do their best. 37. A. manage B. achieve C. succeed D. pass 38. A. having B. making C. doing D. taking 39. A. knowledgeable B. recognizable C. aware D. intelligent 40. A. through B. on C. in D. over 41. A. although B. howeverC. because of D. because Mark the letter A, B, C, or Don your answer sheet to indicate the sentences that best completes the exchange in the following questions. 42. - Jack: "Would you like to join our volunteer group this summer?" - Jill: “___.” A. I wouldn't. Thank you. B. Yes, I'd love to. Thanks. C. Do you think I would? D. Yes, you're a good friend 43.- “I have never been to America.” - “___” A. Me, either B. Me, neither C. so have I D. Me, too 44. - “Bye for now. See you again.” - “ ” A. I hope so.B. We will. C. Take care. Bye. D. I'm very sad. 45.- “Well done! That's a very nice picture!” A. Thanks. It's nice of you to say so. B. Wow. What’s a nice compliment! C. Yes. I think so, too. D. Right. I've painted a nice picture. Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word or phrase that is OPPOSITE in meaning to the underlined part in the following questions. 46. Each time you turn it on, with appropriate hardware and software, it is capable of doing almost anything you ask. A. unsuitable B. unimportant C. ill-prepared D. irregular 47. Later that evening, when I was almost asleep, the sound of a crowd brought me back to full consciousness. A. afraid B. tired C. awake D. aware 48. The Ministry of Health is carrying out a health project for the poor in mountainous regions and rural areas. A. urban B. mountainous C. suburban D. coastal Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word or phrase that is CLOSEST in meaning to the underlined part in the following questions. 49. She didn’t get along with her two brothers. A. agree with B. hate C. please with D. have a good relationship with 50.I fell into the water when I tried to get out of the canoe. A. enter B. start C. climb D. exit THE END
  5. 5 KEY KEY – CODE 004 1.C 2.A 3.D 4.B 5.B 6.D 7.B 8.B 9.B 10.D 11.B 12.C 13.B 14.D 15.A 16.D 17.B 18.A 19.C 20.B 21. D 22. D 23. A 24.A 25. C 26. B 27. D 28. C 29. C 30. D 31. B 32. D 33. D 34. A 35. B 36. C 37. C 38. B 39. C 40. A 41D 42. B 43.B 44. C 45. A 46. A 47. C 48.A 49. D 50. D