Đề thi khảo sát chất lượng học sinh giởi khối THCS môn Tiếng Anh - Đề số P11 - Năm học 2022-2023 - Đỗ Bình (Có đáp án)

docx 3 trang Kiều Nga 07/07/2023 480
Bạn đang xem tài liệu "Đề thi khảo sát chất lượng học sinh giởi khối THCS môn Tiếng Anh - Đề số P11 - Năm học 2022-2023 - Đỗ Bình (Có đáp án)", để tải tài liệu gốc về máy bạn click vào nút DOWNLOAD ở trên

Tài liệu đính kèm:

  • docxde_thi_khao_sat_chat_luong_hoc_sinh_gioi_khoi_thcs_mon_tieng.docx

Nội dung text: Đề thi khảo sát chất lượng học sinh giởi khối THCS môn Tiếng Anh - Đề số P11 - Năm học 2022-2023 - Đỗ Bình (Có đáp án)

  1. PHÒNG GD&ĐT KÌ THI KSCL HSG KHỐI THCS Năm học 2022-2023 Trường THCS ĐỀ THI MÔN: TIẾNG ANH ĐỀ SỐ P11 (Thời gian 60 phút) Score: Right answers: . Name: . A. MULTIPLE CHOICE (8.0 points) I. Mark the latter A, B, C or D to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions. 01. A. lectured B. pressed C. treasured D. pleased 02. A. laugh B. plough C. enough D. cough II. Mark the letter A, B, C or D to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions. 03. A. practicality B. politician C. uncontrollable D. comfortable 04. A. managerial B. determination C. unbelievable D. inability III. Mark the letter A, B, C or D to indicate the underlined part that needs correct in each of the following questions. 05. They wish they are able to spend more time in the countryside. A. are B. to C. more D. in 06. We studied very hard for the exam, because we passed it very easily. A. studied B. hard C. because D. very easily 07. Staying in bed all day is not good for our health, hasn't it? A. in B. all day C. for D. hasn't it IV. Mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the following question. 08. It is the most beautiful building___ the world. A. around B. of C. in D. at 09. If you come to the cinema, ___ your friend with you. A. bring B. get C. invite D. take 10. I’m sorry I missed the meeting yesterday. I didn’t___ well. A. feel B. fell C. felt D. feeling 11. We discussed the problem but we___ a final decision. A. don’t reach B. won’t reach C. hadn’t reached D. didn’t reach 12. Tom, write carefully and don’t___ any mistakes! A. do B. have C. give D. make 13. Sue can’t come to the party___ she’s broken her leg. A. although B. because C. because of D. so 14. ___ rush hour, the roads in the city are very busy. A. While B. During C. Through D. On 15. Kate___ a great time in France and doesn’t want to come back. A. is having B. has C. had D. had had 16. If you___ forty cigarettes a day, you would cough a lot. A. smoke B. smoked C. would smoke D. smoking V. Mark the letter A, B, C or D to indicate the correct response to each of the following exchanges. 17. Bush: “___.” Clinton: “No, but thanks all the same.” A. Another cup of coffee? B. May I help you? C. Would you like a slice of salad? D. How about having dinner out? 18. Tom: “Would you please drive me to class today?” Thuy: “___.” A. No, I don’t mind B. You are welcome C. Yes, I’d be glad to D. Thank you for all VI. Mark the letter A, B, C or D to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions. 19. The repeated commercials on TV distract many viewers from watching their favorite films. A. economics B. Businesses C. contests D. advertisements 20. It is an occasion when strength and sports are tested, friendship and solidarity was built and deepened. A. practice B. power C. will D. competence By Đỗ Bình – THPT Liễn Sơn, Lập Thạch, VP – Trang 1/2
  2. VII. Mark the letter A, B, C or D to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions. 21. In some societies, language is associated with social class and education. People judge one’s level in society by the kind of language used. A. connected with B. not allowed by C. separated from D. dissimilar to 22. There was a long period without rain in the countryside last year so the harvest was poor. A. epidemic B. Drought C. famine D. flood VIII. Read the following passage and mark the letter A, B, C or D to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks. We are using up the world's petroleum. We use it in our cars and to heat our building in winter. Farmers use petro-chemicals to (23)___ the soil rich. They use them to kill insects eating plants. These chemicals go into rivers and lakes and kill the fish there. Thousands of pollutants also go into the air and pollute it. Winds carry this (24)___ air to other countries and other continents. Poor fanners use the same land over and (25)___. The land needs a rest so it will be better next year. However, the farmers must have food this year. Poor people cut down forests for firewood. In some areas when the trees are gone, the land (26)___ desert. Poor people can't save the environment for the future. This is not a problem for one country or one area of the world. It is a problem for all humans. The people and the nations of the world must work together to (27)___ the world's resources. 23. A. enrich B. change C. make D. let 24. A. pollute B. polluting C. polluted D. pollution 25. A. over B. again C. repeated D. repeating 26. A. gets B. changes C. turn D. becomes 27. A. recycle B. preserve C. keep D. use IX. Read the following passage and mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the questions. Devastating floods along the coast have left many people homeless. People are asked to help by donating food, clothes, furniture, and other supplies to the Assistance Fund. Donations of bottled water are especially needed, since the floods have disrupted the local water supply. In addition, volunteers are needed to travel to the flooded area to help distribute the donations. 28. What does this notice concern? A. Help for flood victims B. Safety precaution C. Dangerous roads D. Warning about weather 29. What kind of supplies is NOT mentioned? A. Furniture B. Clothing C Food. D. Medicine 30. In addition to supplies, what is needed? A. Volunteers B. New bridges C. Places to stay D. Teacher 32. “Devastating floods” in line 1 refer to those that___. A. happen suddenly B. are very short C. last for a long timeD. cause a lot of damage 32. The word “donating” in line 2 is closest in meaning to___. A. selling B. buying C. giving D. taking B. WRITING (2.0 points) X. Rewrite the following sentences using the provided word and keep meaning as that of the root one. 33. I can’t remember the answers to these questions. → I wish 34. “I must go to Ha Noi tomorrow.” said Nam. → Nam said 35. Nga spends 4 hours a day practicing English with her friends. → It takes 36. We take our umbrellas because it is raining heavily. → It is XI. Complete the second sentence so that it has a similar meaning to the first sentence, using the word in brackets. By Đỗ Bình – THPT Liễn Sơn, Lập Thạch, VP – Trang 2/2
  3. 37. He was advised to stop smoking. His health was very poor. (because of) → 38. The book was very interesting. He read it from cover to cover. (so that) → 39. I was careless. I broke the cup. (since) → 40. He failed the examination. He made preparation for it carefully. (even though) → ___HẾT___ ANSWER KEYS 01. B 02. B 03. D 04. B 05. A 06. C 07. D 08. C 09. A 10. A 11D. 12. D 13. B 14. B 15. A 16. B 17.A 18. C 19. D 20. B 21.C 22.D 23.C 24.C 25.A 26. D 27. B 28. A 29. D 30. A 31. D 32. C 33. I wish I could remember the answers to these questions. 34. Nam said he had to go to Ha Noi the next/following day . 35. It takes Nga 4 hours a day to practice English with her friends. 36. It is raining heavily, so we take our umbrellas. 37. He was advised to stop smoking because of his poor health. 38. The book was so interesting that he read it from cover to cover. 39. Since I was careless. I broke the cup. 40. He failed the examination even though he made preparation for it carefully. By Đỗ Bình – THPT Liễn Sơn, Lập Thạch, VP – Trang 3/2