Bài tập ôn thi vào lớp 10 môn Tiếng Anh - Unit 5: Subject-verb agreement (Có đáp án)

docx 3 trang hoanvuK 09/01/2023 2161
Bạn đang xem tài liệu "Bài tập ôn thi vào lớp 10 môn Tiếng Anh - Unit 5: Subject-verb agreement (Có đáp án)", để tải tài liệu gốc về máy bạn click vào nút DOWNLOAD ở trên

Tài liệu đính kèm:

  • docxbai_tap_on_thi_vao_lop_10_mon_tieng_anh_unit_5_subject_verb.docx

Nội dung text: Bài tập ôn thi vào lớp 10 môn Tiếng Anh - Unit 5: Subject-verb agreement (Có đáp án)

  1. UNIT 5: SUBJECT-VERB AGREEMENT A. Choose the correct answer. 1. The Vietnamese people a heroic people. A. is B. are C. was D. were 2. Miss White her parents is going to pay a visit to the Great Wall. A. and B both C. as well as D. or 3. The Vietnamese hard-working and brave. A. is B. are C. be D. being 4. A good deal of money spent on the books. A. have B. has C. have been D. has been 5. The manager or his secretary to give you an interview. A. is B. are C. were D. have 6. Mary is one of the girls who often late for school. A. is B. are C. comes D. get 7. Two hours not long enough for this rest. A. have B. has C. is D. are 8. Ninety percent of the work been done. A. is B. are C. has D. have 9. Those who to go with me, please raise your hand. A. want B. wants C. wanting D. are wanting 10. Salt and water to wash the wound A. is used B. are used C. was used D. were used 11. The news bad last night. A. were B. was C. has D. has been 12. Three-fifths of the police in the school near the town. A. has trained B. have trained C. has been trained D. have been trained 13. not only you but also he going to Japan? A. Are B. Is C. Were D. Was 14. All the books on the shelf to me. A. belong B. belongs C. belonging D. is belonging 15. The trousers you bought for me me. A. don’t fit B. doesn’t fit C. fits D. fit not 16. Mumps ___ usually caught by children. A. are B. was C. is D. were 17. The United States ___ between Canada and Mexico. A. lying B. lies C. lain D. lie 18. Physics___ us understand the natural laws. A. helps B. help C. have helped D. helped 19. The police ___ the robber. A. were arrested B. has arrested C. have arrested D. was arresting 20. The cattle ___ in the field. A. is grazing B. grazes C. has grazed D. are grazing 21. Either you or he ___ wrong. A. are B. were C. have been D. is 22. John as well as Mary ___ very kind. A. were B. are C. is D. have been 23. The doctor with the nurses ___ exhausted after the operation. A. were B. was C. have been D. are being 24. Five miles ___ not very far. A. is B. are C. were D. have been 25. ___ ten years too long? A. Are B. Is C. Are being D. Were 26. Neither his parents nor his teacher ___ satisfied with his result. A. are being B. were C. is D. are
  2. 27. Each boy and each girl ___ a book. A. are having B. have had C. have D. has 28. Writing a lot of letters ___ her tired. A. makes B. make C. have made D. are making 29. ___ everybody ready to start now? A. Are being B. Is being C. Is D. Are 30. None of the butter in the fridge ___ good. A. is being B. is C. have been D. are 31. None of the students ___ the test yet. A. have finished B. has finished C. finished D. is finishing 32. A pair of shoes ___ under the bed. A. have been B. are C. are being D. is 33. 200 tons of water ___ last month. A. was used B. had been used C. were used D. is used 34. In the hotel, the bread and butter ___ for breakfast. A. is served B. are served C. serves D. serve 35. ___ were nice to me when I was in England. A. The Brown’s B. Brown’s C. The Browns D. Browns B. Identify the one underlined word or phrase that must be changed in order to make the sentence correct. 36. Neither his parents nor his teacher are satisfied with his result when he was at high school. A B C D 37. Daisy was the only one of those girls that get the scholarship. A B C D 38. Working provide people with personal satisfaction as well as money. A B C D 39. Either the doctor or the nurses takes care of changing the patients’ bandages. A B C D 40. Every student who majors in English are ready to participate in the oratorical contest. A B C D 41. One hundreds eight thousand miles is the speed of light. A B C D 42. The guest of honour, along with his wife and children, were sitting at A B C the first table when we had a party yesterday. D 43. The audience was enjoying every minute of the performance. A B C D 44. All the books on the top shelf belongs to me. A B C D 45. Five thousand pounds were stolen from the bank. A B C D 46. Happiness and success depends on yourself. A B C D 47. The loss of her husband and two of her sons were too much for her. A B C D 48. David and his brother was indicted yesterday on charges of grand theft. A B C D 49. Current research on AIDS, in spite of the best efforts of hundreds of scientists, leave serious A B C questions unanswered. D 50. Everyone have to plan a program that fits into the day’s schedule and that allows for good exercise A B C D and appropriate rest.
  3. ĐÁP ÁN UNIT 5: SUBJECT-VERB AGREEMENT 1. A 6. B 11. B 16. C 21. D 26. C 31. A 36. C 41. A 46. B 2. C 7. C 12. D 17. B 22. C 27. D 32. D 37. D 42. B 47. D 3. B 8. C 13. A 18. A 23. B 28. A 33. C 38. B 43. B 48. A 4. D 9. A 14. A 19. C 24. A 29. C 34. A 39. B 44. C 49. C 5. A 10. A 15. A 20. D 25. B 30. B 35. C 40. C 45. B 50. A