Bài tập ôn thi vào lớp 10 môn Tiếng Anh - Unit 3: Tag questions (Có đáp án)

docx 2 trang hoanvuK 09/01/2023 2371
Bạn đang xem tài liệu "Bài tập ôn thi vào lớp 10 môn Tiếng Anh - Unit 3: Tag questions (Có đáp án)", để tải tài liệu gốc về máy bạn click vào nút DOWNLOAD ở trên

Tài liệu đính kèm:

  • docxbai_tap_on_thi_vao_lop_10_mon_tieng_anh_unit_3_tag_questions.docx

Nội dung text: Bài tập ôn thi vào lớp 10 môn Tiếng Anh - Unit 3: Tag questions (Có đáp án)

  1. UNIT 3: TAG QUESTIONS A. Finish these sentences by adding a tag question with the correct form of the verbs and the subject pronoun. 1. You’re going to school tomorrow, ___? 2. Gary signed the petition, ___? 3. There’s an exam tomorrow, ___? 4. Beverly will be attending the university in September, ___? 5. She’s been studying English foe two years, ___? 6. It doesn’t work, ___? 7. He should stay in bed, ___? 8. Let’s go fishing, ___? 9. Jill and Joe have been to Mexico, ___? 10. You and I talked to the professor yesterday, ___? 11. You will stay in touch, ___? 12. After the couple of the years the heat gets too much, ___? 13. You didn’t know I was an artist, ___? 14. It is quite warm, ___? 15. That hardly counts, ___? 16. Oh, he wants us to make films as well, ___? 17. I’ll tell you roughly, ___? 18. You rarely see that sort of thing these days, ___? 19. Women are very seldom convicted, ___? 20. Nobody knows the answer, ___? B. Choose the correct answer (A, B, C, or D). 1. We should call Rita, ___? A. should we B. shouldn’t we C. shall we D. should not we 2. Monkeys can’t sing, ___? A. can they B. can it C. can’t they D. can’t it 3. These books aren’t yours, ___? A. are these B. aren’t these C. are they D. aren’t they 4. That’s Bod’s, ___? A. is that B. isn’t it C. isn’t that D. is it 5. No one died in the accident, ___? A. did they B. didn’t they C. did he D. didn’t he 6. The air-hostess knows the time she has been here, ___? A. does she B. isn’t it C. doesn’t she D. did she 7. This is the second time she’s been here, ___? A. isn’t this B. isn’t it C. has she D. hasn’t she 8. They must do as they are told, ___? A. mustn’t they B. must they C. are they D. aren’t they 9. He hardly has anything nowadays, ___? A. hasn’t she B. has he C. doesn’t he D. does she 10. You’ve never been in Italy, ___? A. have you B. haven’t you C. been you D. had you 11. Sally turned her report, ___? A. didn’t she B. did she C. hadn’t she D. didn’t she 14. You have a ticket to the game, ___? A. have you B. don’t you C. haven’t you D. do you 15. Tom knows Alice, ___? A. doesn’t he B. is he C. does he D. isn’t he 16. Come into the kitchen, ___? A. do you B. will you C. won’t you D. B and C 17. Everybody likes beauty, ___? A. doesn’t he B. do they C. don’t they D. does he
  2. 18. Peter never comes to class late, ___? A. doesn’t he B. doesn’t Peter C. does he D. does Peter 19. I’m going to see my grandparents in HCM City next week, ___? A. aren’t I B. am I not C. are you D. A and B 20. Your baby is very lovely, ___? A. is he B. isn’t he C. is it D. isn’t it C. Choose the underlined part among A, B, C or D that needs correcting. 1. It has been a long time since we talked to John, isn’t it? A B C D 2. There’s a new Orient restaurant in town, isn’t it? A B C D 3. They hardly never go to the beach because of their sickness, do they? A B C D 4. Nobody had bothered to plant new ones, do they? A B C D 5. You won’t be leaving for another hour, won’t you? A B C D 6. They enjoy watching soccer on television, do they? A B C D 7. David and Peter love football but their classmates don’t, do they? A B C D 8. I’ll help you with your homework, shan’t I? A B C D 9. There are ten children playing in the yard near her house, aren’t they? A B C D 10. Smoking isn’t good for our health, so it should be banned, is he? A B C D ĐÁP ÁN A. 1. aren’t you 11. won’t you 2. didn’t he 12. doesn’t it 3. isn’t there 13. did you 4. won’t she 14. isn’t it 5. hasn’t she 15. does it 6. does it 16. doesn’t he 7. shouldn’t he 17. shall I 8. shall we 18. do you 9. haven’t they 19. are they 10. didn’t we 20. do they B. 1. B 7. B 15. A 2. A 8. A 16. D 3. C 9. B 17. C 4. B 10. A 18. C 5. A 11. A 19. D 6. C 14. C 20. D C. 1. D 3. A 5. A 7. B 9. D 2. D 4. D 6. D 8. D 10. D