Bộ đề kiểm tra học kỳ I môn Tiếng Anh Lớp 10

docx 27 trang hoanvuK 10/01/2023 1461
Bạn đang xem 20 trang mẫu của tài liệu "Bộ đề kiểm tra học kỳ I môn Tiếng Anh Lớp 10", để tải tài liệu gốc về máy bạn click vào nút DOWNLOAD ở trên

Tài liệu đính kèm:

  • docxbo_de_kiem_tra_hoc_ky_i_mon_tieng_anh_lop_10.docx

Nội dung text: Bộ đề kiểm tra học kỳ I môn Tiếng Anh Lớp 10

  1. ĐỀ 1 ĐỀ KIỂM TRA HỌC KỲ I Mụn TIẾNG ANH LỚP 10 Thời gian: 45 phỳt PHẦN I: TRẮC NGHIỆM (8,0 điểm) Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to show the underlined part that needs correction (from 1 to 4) Cõu 1: How many information did you ask for? A B C D Cõu 2: I promise I’ll try to study hardly so that I can pass the examination. A B C D Cõu 3: My father always eats a apple after every meal in the evening. A B C D Cõu 4: Heavy rain has caused flood all over the country since two days. A B C D Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the rest in the position of the main stress in each of the following questions (from 5 to 6) Cõu 5: A. disease B. important C. villager D. community Cõu 6: A. beside B. enjoy C. weather D. believe Choose A, B, C, or D that best completes each unfinished sentence, substitutes the underlined part, or has a close meaning to the original one (from 7 to 21) Cõu 7: Marie Curie was born Warsaw November 7th, 1867. A. at / in B. in / on C. from / on D. to / of Cõu 8: John: Linda: “I’m a teacher” A. What are you doing? B. What do you look like? C. What’s your name? D. What do you do? Cõu 9: After a lot of difficulty, he to open the door A. managed B. realized C. could D. succeded Cõu 10: What are you going to do you grow up? A. because B. since C. when D. if Cõu 11: The teacher asked a pupil to stand to answer the question and invited him to sit A. up / down B. up / to C. down / up D. to / down Cõu 12: The school library is very helpful in the children's love for books and their habit of reading A. to develop B. development C. developed D. developing Cõu 13: The program was so interesting and that everybody liked it. A. population B. popularly C. popularity D. popular Cõu 14: The house was fire and it took almost three hours to extinguish it. A. in B. for C. at D. on Cõu 15: Many farmers finds it difficult to make ends meet. A. apply new farming methods B. get plenty of food C. better their life D. earn just enough money for living Cõu 16: They tried to find a way of bettering their lives. A. achieving B. moving C. improving D. changing Cõu 17: Jane: Sorry, I’ve got to go. Talk to you later. Linda:
  2. A. Hello B. Goodbye C. Sorry to hear that D. How’s everything at school? Cõu 18: The farmers in my village often grow for export. A. crops B. bumper crops C. crop cashes D. cash crops Cõu 19: He got bad marks___his laziness. A. because B. because of C. in spite of D. although Cõu 20: How do you usually use the Internet? - Almost every day. A. often B. much C. many D. long Cõu 21: Which one does not belong to agracultural products A. potatoes B. wheat C. coal D. maize Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) that best fits each of the numbered blanks (from 22 to 25) Many people in America now think that teachers give students too much (22) They say that it is unnecessary for (23) to work at home in their free time. Moreover, they agree that most teachers do not (24) .the homework tasks they give to students. The result is that students have to repeat tasks (25) they have already done at school. Cõu 22: A. homework B. work C. papers D. housework Cõu 23: A. children B. the poor C. the rich D. the old Cõu 24: A. planed B. plan C. planning D. to plan Cõu 25: A. whom B. what C. which D. who Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part is pronounced differently from that of the rest in each of the following questions (from 26 to 28) Cõu 26: A. channel B. rain C. famous D. paper Cõu 27: A. snow B. town C. cow D. brown Cõu 28: A. nervous B. dangerous C. mountain D. famous Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions (from 29 to 32) You may use the telephone every day but how much do you know about it? The telephone was invented by Alexander Bell in 1876. Bell was born in Scotland in 1847. Later he went to live in the US. Alexander Bell was always interested in sound. He wanted to be able to send sound through a wire. He had a workshop in his house in America and did many experiments there. One day, while he was doing an experiment in his workshop, he was careless and spilt some burning liquid onto his clothes. Talking into his telephone, Bell said: “Mr. Watson, I want you to come over here immediately, please.” His assistant, Watson, was in another room far away from the workshop. However, he heard Bell clearly on his own telephone. Quickly, he ran to Bell’s workshop. “Mr. Bell, I heard every word you said!” Watson shouted excitedly. Bell finally succeeded. He had invented the first telephone. Later other inventors made better ones. Cõu 29: Where did Bell live? A. In the UK B. In Scotland C. In New Zealand D. In the US Cõu 30: What did he have an interest in? A. clothes B. liquid C. sound D. wire Cõu 31: What did he do many experiments for? A. to hear his assistant’s voice. B. to send sound through a wire. C. to give a request to his assistant D. to express feelings through musical instruments. Cõu 32: What did other inventors do later? A. made telephones worse B. made telephones better
  3. C. made telephones unpopular D. made telephones useless PHẦN II: TỰ LUẬN (2,0 điểm) Finish each of the sentences in such a way that it means exactly the same as the sentence printed before it. 1. Study harder or you will get bad marks. => If 2. Unless he gets up early, he will be late for school. =>If 3.The pupils said, “We’ll be sitting for our exams next Friday.” => The pupils said that 4 . Mr. Nam was successful in his life although he came from a poor family. => In spite of HẾT ĐỀ 2 ĐỀ KIỂM TRA HỌC KỲ I Mụn TIẾNG ANH LỚP 10 Thời gian: 45 phỳt A. PHẦN TRẮC NGHIỆM I. LISTENING: Listen and choose the best answer for each of the following questions Cõu 1: What is Mr. Lam’s job? A. a bus driver B. a cyclo driver C. a taxi driver D. a truck driver Cõu 2: What time does he start work? A. at 5:30 B. at 5:00 C. at 6:00 D. at 6:30 Cõu 3: Who is his first passenger? A. an old man B. an old engineer C. a worker D. a pupil Cõu 4: Where does Mr. Lam drop his first passenger? A. at a cafộ B. at a big restaurant C. at a store D. at his own house II. PHONETICS Circle the letter among A, B, C, or D that is stressed differently from that of the others Cõu 5: A. destination B. conversation C. geography D. information Cõu 6: A. technology B. chemistry C. technical D. passenger Circle the letter among A, B, C, or D that has the underlined part pronounced differently from that of the others Cõu 7: A. little B. nice C. nine D. like Cõu 8: A. newspaper B. demonstration C. information D. pagoda III. LEXICO - GRAMMAR Cõu 9: Choose the best answer among A, B, C, or D that is CLOSEST in meaning to the following sentence Jane said to me: “I can help you with this exercise.” A. Nam said that he could help me with this exercise. B. Nam said that he can help me with this exercise. C. Nam said that he can help me with that exercise. D. Nam said that he could help me with that exercise. Cõu 10: Where is the book he gave you on your birthday party? A. which B. who C. that D. Both A & C are correct Cõu 11: We to the cinema last night. A. had gone B. go C. went D. are going Cõu 12: Choose the best answer that best responds to the following situation Mike: “Where do you live?”_ Nam: “ .”
  4. A. I don’t care B. I am 12 years old C. I get up at 6:00 D. I live in Chuk village Cõu 13: Will you please stop TV channels? A. to changing B. to change C. changing D. change Cõu 14: Lan and Nam the violin every night. A. played B. are playing C. play D. will play Cõu 15: Choose the best answer among A, B, C, or D that is CLOSEST in meaning to the underlined phrase Many peasants find it difficult to make ends meet. A. apply new farming methods B. better their life C. get plenty of food D. earn enough money for living Cõu 16: He stopped ___ some coffee because he felt sleepy. A. have B. to having C. to have D. having Cõu 17: If you study hard, you ___ exams. A. pass B. would pass C. passed D. will pass Cõu 18: A is a film or a radio or a television program giving facts about something. A. cartoon B. comedy C. documentary D. play IV. ERROR IDENTIFICATION Circle the best answer among A, B, C, or D to indicate the underlined part that needs correction Cõu 19: I have met my wife ten years ago. A. ago B. wife C. have met D. years Cõu 20: In spite of it rained heavily, they didn’t stop the football match. A. the B. heavily C. stop D. in spite of V. READING 1. Read the following passage and circle the letter among A, B, C, or D that best fits each of the numbers. CAMPING Camping is an activity in which people live temporarily in the outdoor. Campers (21) fishing, hunting, swimming, plant study, wildlife watching, and nature photography. (22) provides physical benefits when it (23) hiking to, from, and around a campsite, and many people believe that camping makes youngsters feel more confident. People throughout the world enjoy hiking to wildness campsites. This activity is called backpacking (24) it involves carrying such essential camping gear as a tent, food, clothing, and sleeping bag on the back in a bag mentioned (25) backpack. Backpacking is best suited for those who are in good physical condition as it may require walking several miles. Cõu 21: A. enter B. take palce C. participate in D. make Cõu 22: A. That B. This C. It D. There Cõu 23: A. consists B. contains C. involves D. includes Cõu 24: A. in spite of B. because C. on account of D. due to Cõu 25: A. ứB. aC. an D. the 2. Read the following passage and circle the letter among A, B, C, or D that best answers each of the following questions. My name is Seumas McSporran and I am a very busy man. I am 60 years old and I have thirteen jobs. I am a postman, a politician, a fireman, a taxi driver, a school- bus driver, a boatman, an ambulance man, an accountant, a petrol attendant, and an undertaker. Also, I and my wife, Margaret, have a shop and a small hotel. I live and work on the island of Gigha in the west of Scotland. Only 20 people live there but in summer, 150 tourists come by boat every day.
  5. Every weekday I get up at 6:00 and make breakfast for the hotel guests. At 8.00 I drive the island’s children to school. At 9:00 I collect the post from the boat and deliver it to all houses on the island. I also deliver beer to the island’s only pub. Then I help Margaret in the shop. My wife likes being busy, too. We never have holidays and we don’t watch television. In the evenings Margaret makes supper and I do the accounts. At 10:00 we have a glass of wine and then we go to bed. Perhaps our life isn’t very exciting, but we like it. Cõu 26: Mr. McSporron does all the following jobs EXCEPT___. A. a farmer B. a driver C. a firefighter D. a mailman Cõu 27: Gigha is the name of ___. A. his wife B. the shop where they work C. his hotel D. the island where they live Cõu 28: Tourists ___ to the island. A. sail B. fly C. swim D. drive Cõu 29: What does the word “it” in the third paragraph refer to? A. the hotel B. the island C. the post D. the boat Cõu 30: According to the passage which is TRUE about Seumas McSporran? A. He likes the job as a postman most. B. He and his wife go on holiday every year. C. He does the accounts in the evenings. D. He goes to bed very late. Hết ĐỀ 3 ĐỀ KIỂM TRA HỌC KỲ I Mụn TIẾNG ANH LỚP 10 Thời gian: 45 phỳt PHẦN TRẮC NGHIỆM I. PHONETICS (1mark) Circle the word whose the underlined part is pronounced differently from the rest. 1. a. kitchen b. history c. time d. finish 2. a. sound b. would c. round d. bound 3. a. fire b. fish c. rubish d. midle 4. a. fun b. sun c. move d. study II. GRAMMAR AND VOCABULARY (2marks) a. Choose the best answer among A, B, C or D that best completes each sentence: 1. My aunt has just bought an cooker. A. electric B. electrical C. electricity D. electrician 2. A is used to copy the information from a computer on to paper. A. photocopier B. printer C. speaker D. mouse 3. The Internet helps us to interact . . other people around the world. A. to B. from C. of D. with 4. Do you remember Mrs. Lan, taught us English ? A. Who B. Whom C. that D. Which 5. I’ve been in this city for a long time. I here sixteen years ago. A. have come B. was coming C. came D. had come 6. She sings very___. A. good B. better C. best D. well b. Identify the mistakes in the following sentences 7. Tet is a festival who occurs in late January or early February. A B C D 8. They are twenty teachers in our school. A B C D
  6. III. LISTENING(1mark) It is difficult to know how many 1 . . once lived in the continent, but there may have been at least 3-5 million elephants in Africa in the early part of the twentieth century. People have always hunted elephants for meat, hides, and ivory. Since 2 . . human population grows and weapons 3 more advanced, elephants are under greater threat. In the late 1970s and early 1980s there was a huge decline in the number of elephants due to the increase 4. . . . . . . . . . . . . . . . . poaching. It is estimated that there are now about 500,000 elephants and they are restricted to only some particular countries. 1: A. elephant B. elephants C. tiger D. tigers 2: A. the B. a C. an D. one 3: A. become B. became C. get D. got 4: A. into B. on C. at D. in PHẦN TỰ LUẬN: I. Finish each of the following sentences in such a way that it means as the same as the sentence printed before it. (2marks). 1. They will catch all the prisoners again by tonight. All the prisoners . 2. I would like you to help me to put the chair away. Do you mind . . 3. The mechanic serviced my car last week. My car 4. I won’t swim in the sea because it’s too cold. The sea is not II. Give the correct part of speech for each sentence. (2marks). 1. Information technology is very ___ to our lives. (use) 2. A computer is a ___typewriter which allows you to type and print any kind of documents. (magic) 3. Hue is famous for its ___spots. (beauty) 4. The most ___thing about listening to music is that you can relax your mind. (enjoy) III. Read the following passage and choose the best answers by circling a, b, c or d (2marks). Suzanne was very nervous about her interview. She had prepared for it for at last three weeks before. She really wanted the job but she knew that a lot of other people wanted to get it, too. She had been told when she phoned the number in the advert that there were so many applicants for it, so she prepare herself. She made notes of what might be asked and of what she wanted to ask. When the day came, she arrived half an hour early. There were six other people waiting to be interviewed. They all looked much more confident than she did, She began to feel even more nervous. One by one was called. Each of them came out and looked satisfied. Suzanne was the last one to be called into the interview room. She had decided by that time that she had no chance of getting the job, so she felt relaxed as she walked in; she felt that she had nothing to lose. The three interviewers were all very serious and they didn’t seem to be interested in her. She forgot all the answers she had prepared and said the first thing that came into her head. Two days later, she got a letter telling her she had been chosen because she had been the only one who had acted naturally. 1 Was Suzanne very nervous about her interview? 2. Before the interview, what did she do? 3. Did she remember all the answers she had prepared?
  7. 4. Why was Suzanne chosen for the job? ĐỀ 4 ĐỀ KIỂM TRA HỌC KỲ I Mụn TIẾNG ANH LỚP 10 Thời gian: 45 phỳt I. Choose the word or phrase that best completes each sentence(3 pts) 1. What makes a computer such a . . device?. a. miracle b. miraculous c. wonder 2. What’s your subject at school?. d. miraculously a. favorite b. famous c. liked 3. By the time he arrived, his classmates . . . d. loved a. left b. had left c. was left d. has left 4. Without the Braille alphabet it would be very difficult for . . a. the disabled b. the deaf c. the mute 5. He in hospital for a week so far. d. the blind a. was b. has been c. had been 6. The film . when we arrived at the cinema. d. would be a. had begun b. began c. begun 7. We all feel sad . the bad news. d. begins. a. because b. because of c. though d. despite 8. The box . . for a long yet. a. hasn’t been opened b. hadn’t been opened c. wasn’t opened d. wasn’t being opened 9. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others. a. football b. good c. boot d. flood 10. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others. a. late b. famous c. mate d. family 11. Choose the incorrect part indicated by A, B, C or D in the following sentence. I haven’t met him since a long time A B C D 12. Choose the incorrect part indicated by A, B, C or D in the following sentence. A new hospital for children has built in our city A B C D II. LISTEN: listen to the passage and choose the correct answer to complete the following passage (1 pt) Computers are . (13) in many ways. First, they are fast. They can work with (14) . . even more quickly than a person. Second, computers can work with (15) . . information at the same time. Third, they can keep information for s long time. They do not get thing the common people do. Also, computers are (16) . always correct. They are not perfect, of course but they usually do not make mistakes. 13. A. helpful B. useful C. careful D. beautiful 14. A. formation B. information C. communication D. education 15. A. a lot B. lots of C. a lot of D. much of 16. A. most B. mostly C. almost D. most of PHẦN B: TỰ LUẬN (6 điểm)
  8. I. Complete the sentences with an appropriate form of the words in brackets. (2 pts) 1. The journey to the countryside is very . . (interest) 2. Lan has a very lovely . . of dolls. (collect) 3. Newspaper and magazine are . . read all over the world. (wide) 4. We are in regular . . with each other by telephone or letter. (communicate) II. Rewrite each sentences, beginning as shown (2 pts) 1. Because the sea was rough, the ferry couldn’t sail. Because of . . 2. I’m reading the book. I bought it in Sydney in 1996. (use relative pronoun) . 3. They have just built a new school near my house. (Change this sentence into Passive voice) 4. I often ate a lot of cream when I was a boy. (use “used to”) . . IV. Read the text and questions below and answer the questions: (2 pts) Camping holidays are always popular with students and young people – they are a cheap and easy way to see a country. People often travel by train, by coach or on foot, so one thing is important to remember before starting: you can only take with you what you can carry – usually in a rucksack on your back. If you travel with a friend, of course some items can be shared – a tent, a gas stove, food. Other things must be taken by each person – clothes, footwear, a sleeping bag. So you must be sure of how much you can carry. Most people find 10 kg about right. Much more than that and you need another holiday when you get home! And remember when the weather is wet your rucksack is heavier. Many people who go camping for the first time take too much and the find they have forgotten the essentials – a tin of beans is no good without a tin opener! But with practice and good advice you can have a fantastic holidays. Questions: 1. Why are camping holidays very popular with students and young people? 2. In what ways do they often travel? . 3. Does each person always have to carry everything? Why/ Why not? 4. What should campers remember? The end ĐỀ 5 ĐỀ KIỂM TRA HỌC KỲ I Mụn TIẾNG ANH LỚP 10 Thời gian: 45 phỳt I. Choose the word or phrase that best completes each sentence(3 pts) 1. Computer are capable. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . doing anythimg you ask A. in B. at C. of D. with 2. My father has bought me an. . . . . . . . . . . . . . . . computer. A. economical B. electronic C. electrical D. electronic 3. Do your parents permit you . . . . . . . . . . . . . . . . . at night after p. m A. to go out B. going out C. went out D. to going out 4. A new hospital. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . in the area lately. A. was built B. was being built C. has built D. has been built
  9. 5. Can you help me find the man. . . . . . . . . . . . . . . . . . . saved the girl? A. which B. whom C. who D. whose 6. We are going on a. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . to Vung Tau next week. A. two day trip B. two – days trip C. two-day trip D. twoday trip 7. Choose the incorrect part indicated by A, B, C or D in the following sentence. There would be a lecture by Mr. brown next week. A B C D 8. Keep silent! My father . in his room. A. is sleeping B. slept C. has slept D. sleeps 9. Ann’s mother . . when she came home late. a. worry B. worried C. to be worried D. worrying 10. . . . . . . . . . . . . . . . . the rain, we enjoyed our vacation. A. In spite B. Despite C. Although D. Even though 11. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others. A. family B. sky C. type D. clarify 12. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others. A. work B. information C. connector D. visitor II. LISTEN: listen to the passage and choose the correct answer to complete the following passage (1 pt) Lan’s class is going to (13) . a two – day excursion to visit some caves near Huong Pogoda. They want to see with their own eyes what they have learnt in their (14) . . lesson recently and relax after their hard work, as well. They have planned their trip (15) . For Lan the only problem is getting her parents’ (16) . She will try to persuade them so that she will be able to join her classmate on the excursion. 13. A go on B. come on C. go for D. come for 14. A. biology B. technology C. geography D. photography 15. A. usefully B. carefully C. rarely D. quickly 16. A. permission B. mission C. fashion D. religion PHẦN B: TỰ LUẬN (6 điểm) I. Complete the sentences with an appropriate form of the words in brackets. (2 pts) 1. The show brought to millions of viewers. (enjoy) 2. Most of the . . have lived here all their lives. (village) 3. English spelling presents special . . for foreign learners. (difficult) 4. The next stage in the of television is interactive TV. (develop) II. Rewrite each sentences, beginning as shown (2 pts) 1. “ I saw her in the park two days ago” said he. He said . . 2. Hurry up or you’ll be late for school. If. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 3. She has just made this dress His dress 4. Let’s go to the cinema tonight. He suggested . . III. Read the text and questions below and answer the questions: (2 pts) THE NEWS MEDIA News media are the means or methods by which people learn what is happening in the city, in the country, and in the world. The news media can be classified into two general categories of print media and electronic media. Print media use the written material to communicate news to readers. Electronic media use radio waves to send news into magazines and newspapers. Most newspapers print news daily. For example, the newspapers “The New York Time” is published weekly, the Newsweek
  10. and Times magazines are published once a week. The electronic media are generally divide into radio and television. Radio news is the one that you listen to. In the United States, many radio stations broadcast five minutes of news every hour Television news is the one that you not only listen to but also watch it. In Canada and the United States, for example, many people watch an hour of news on TV at six o’clock in the evening. In the future new categories of new media will develop. Even today computers are beginning to influence the transmission and reception of news. 1. What does new media help people to do? 2. How many groups can the media be arranged? What are they? . . . 3. How many minutes per hour is the news broadcasted in the United States? 4. Are the computers beginning to influence the transmission and reception of news? . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . The end ĐỀ 6 ĐỀ KIỂM TRA HỌC KỲ I Mụn TIẾNG ANH LỚP 10 Thời gian: 45 phỳt I. Choose the word or phrase that best completes each sentence(3 pts) 1. Her job is of mentally retarded children in the area. A. looking B. taking care C. taking notice D. watching 2. The man . I had seen before wasn’t at the party. A. who B. whom C. which D. whose 3. Information technology is very . . to our lives. A. use B. useless C. useful D. usefully 4. A computer is a magical which allows you to type and print any kind of document. A. typewriter B. machine C. detail D. data 5. I’m looking forward to your later. A. to receive B. receiving C. received D. receive 6. We . Dalat several times. It’s a foggy city. A. were B. have been C. were being D. would go 7. Have you found anywhere suitable our picnic? A. with B. of C. for D. about 8. In spite of . . , the woman tries to climb the mountain very often. A. old age B. her age C. her age old D. her old age 9. You will fail the next exam you study hard. A. unless B. if C. even if D. because 10. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others. A. phone B. together C. provide D. collect 11. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others. A. wanted B. washed C. watched D. looked 12. Choose the incorrect part indicated by A, B, C or D in the following sentence. How did you manage getting here so quickly/ A B C D
  11. II. LISTEN: listen to the passage and choose the correct answer to complete the following passage (1 pt) Computers are . (13) in many ways. First, they are fast. They can work with (14) . . even more quickly than a person. Second, computers can work with (15) . . information at the same time. Third, they can keep information for s long time. They do not get thing the common people do. Also, computers are (16) . always correct. They are not perfect, of course but they usually do not make mistakes. 13. A. helpful B. useful C. careful D. beautiful 14. A. formation B. information C. communication D. education 15. A. a lot B. lots of C. a lot of D. much of 16. A. most B. mostly C. almost D. most of PHẦN B: TỰ LUẬN (6 điểm) I. Complete the sentences with an appropriate form of the words in brackets. (2 pts) 1. What makes a computer such a ___device? (miracle) 2. My father has bought me an ___computer. (electric) 3. Information technology is very ___ to our lives. (use) 4. A computer is a ___typewriter which allows you to type and print any kind of documents. (magic) II. Rewrite each sentences, beginning as shown (2 pts) 1. If you don’t get up early, you’ll be late for school. Unless . . 2. Going to the countryside is very interesting. It is . . 3. Tom said to me “ you must go out now” Tom told . 4. My sister couldn’t go for a picnic because she was ill. Because of . . . III. READING: Read the passage and then answer the following questions: (2 pts) The country is more beautiful than a town and more pleasant to live in. Many people think so, and go to the country for the summer holidays though they cannot live there all the year round. Some have a cottage build in a village so that they can go there whenever they can find the time. English villages are not all alike, but in some ways they are not very different from one another. Almost every village has a church, the round or square tower of which can be seen from many miles around. Surrounding the church is the churchyard, there people are buried. The village green is a wide stretch of grass, and houses or cottages are built round it. Country life is now fairly comfortable and many villages have water brought through pipes into each house. Most villages are so close to some small towns that people can go there to buy what they can’t find in the village shops. 1. When do city people often go the country? . 2. What is the advantage of city people when they have a cottage built in the village? . 3. What is the common feature of English villages? . 4. What can villages do when their villages are close to small towns? . The end
  12. ĐỀ 7 ĐỀ KIỂM TRA HỌC KỲ I Mụn TIẾNG ANH LỚP 10 Thời gian: 45 phỳt Cõu 1: Chọn từ / cụm từ thớch hợp (ứng với A, hoặc B, C, D) để hoàn thành cõu sau: I want everybody to listen A. careless B. carefully C. careful D. care Cõu 2: Chọn từ cú phần gạch dưới cú cỏch phỏt õm khỏc với những từ cũn lại: A. attracted B. developed C. wanted D. added Cõu 3: Chọn từ / cụm từ thớch hợp (ứng với A, hoặc B, C, D) để hoàn thành cõu sau: The film by the time we . to the cinema. A. had already started/got B. already started/had gotten C. had already started/had gotten D. already started /gotten Cõu 4: Chọn từ / cụm từ thớch hợp (ứng với A, hoặc B, C, D) để hoàn thành cõu sau: Marry didn’t . in Vietnam. A. used to live B. lived C. used to living D. use to live Cõu 5: Chọn từ / cụm từ thớch hợp (ứng với A, hoặc B, C, D) để hoàn thành cõu sau: They invented a new kind of wheel chair for the . . A. unemployed B. unhappy C. disabled D. poor Cõu 6: Chọn từ cú phần gạch dưới cú cỏch phỏt õm khỏc với những từ cũn lại: A. fun B. computer C. husband D. bus Cõu 7: Chọn từ cú phần gạch dưới cú cỏch phỏt õm khỏc với những từ cũn lại: A. afternoon B. look C. cook D. foot Cõu 8: Xỏc định từ / cụm từ cú gạch chõn cần phải sửa để cõu trở thành chớnh xỏc: Because the bad weather, we can’t go to the cinema with our friends. A B C D Cõu 9: Chọn từ / cụm từ thớch hợp (ứng với A, hoặc B, C, D) để hoàn thành cõu sau: The government is doing something to help A. the poor person B. the poors C. the poor one D. the poor Cõu 10: Chọn từ / cụm từ thớch hợp (ứng với A, hoặc B, C, D) để hoàn thành cõu sau: I suggest to the library. A. to go B. go C. went D. going Cõu 11: Xỏc định từ / cụm từ cú gạch chõn cần phải sửa để cõu trở thành chớnh xỏc: In spite his illness, he goes to school everyday. A B C D Cõu 12: Chọn từ / cụm từ thớch hợp (ứng với A, hoặc B, C, D) để hoàn thành cõu sau: I am interested playing badminton. A. with B. in C. at D. on Cõu 13: Chọn từ / cụm từ thớch hợp (ứng với A, hoặc B, C, D) để hoàn thành cõu sau: Tom isn’t on the phone, . makes it difficult to contact him. A. that B. what C. which D. who Cõu 14: Chọn từ / cụm từ thớch hợp (ứng với A, hoặc B, C, D) để hoàn thành cõu sau: These adults,. . . . . . . . . . . . . . . come to my night class, are very eager to learn. A. whose B. whom C. who D. which Cõu 15: Chọn từ / cụm từ thớch hợp (ứng với A, hoặc B, C, D) để hoàn thành cõu sau: She like cakes when she was young. A. would B. must C. could D. used to
  13. Cõu 16: Chọn từ / cụm từ thớch hợp (ứng với A, hoặc B, C, D) để hoàn thành cõu sau: He is tired he stayed up late watching TV. A. because B. but C. so D. and Cõu 17: Chọn từ / cụm từ thớch hợp (ứng với A, hoặc B, C, D) để hoàn thành cõu sau: He decided not to become a professional A. photograph B. photographer C. photography D. photographic Cõu 18: Chọn từ / cụm từ thớch hợp (ứng với A, hoặc B, C, D) để hoàn thành cõu sau: A clock is an instrument tell you the time. A. whose B. whom C. which D. who Cõu 19: Chọn từ / cụm từ thớch hợp (ứng với A, hoặc B, C, D) để hoàn thành cõu sau: Jane is always determined to do anything she wants. She’s a . . woman. A. humane B. strong-willed C. brilliant D. ambitious Cõu 20: Chọn từ / cụm từ thớch hợp (ứng với A, hoặc B, C, D) để hoàn thành cõu sau: Would you like some where for a drink? A. go B. to going C. going D. to go Cõu 21: Chọn từ / cụm từ thớch hợp (ứng với A, hoặc B, C, D) để hoàn thành cõu sau: They are excellent students. . . . . . . . . . . . . . . . . . . have complete confidence. A. that B. whom C. which D. whose Cõu 22: Xỏc định từ / cụm từ cú gạch chõn cần phải sửa để cõu trở thành chớnh xỏc: She advised me study hard to pass the examination. A B C D Cõu 23: Chọn từ / cụm từ thớch hợp (ứng với A, hoặc B, C, D) để hoàn thành cõu sau: I feel terrible. I think I . sick. A. will be B. am C. am going to be D. am going be Cõu 24: Chọn từ cú phần gạch dưới cú cỏch phỏt õm khỏc với những từ cũn lại: A. teacher B. deaf C. meat D. seat Cõu 25: Xỏc định từ / cụm từ cú gạch chõn cần phải sửa để cõu trở thành chớnh xỏc: He told me that he is enjoying his new class then. A B C D Cõu 26: Chọn từ / cụm từ thớch hợp (ứng với A, hoặc B, C, D) để hoàn thành cõu sau: “I’m taking my English test tomorrow. ”Tom said. Tom said . A. I was taking his English test tomorrow B. he is taking his English test the next day C. he was taking his English test the next day D. he was taking the English test tomorrow Cõu 27: Xỏc định từ / cụm từ cú gạch chõn cần phải sửa để cõu trở thành chớnh xỏc: Daisy always is a hard-working student. A B C D Cõu 28: Chọn từ / cụm từ thớch hợp (ứng với A, hoặc B, C, D) để hoàn thành cõu sau: . does he want to study English? - Because it is an international language. A. Who B. How C. What D. Why Cõu 29: Chọn từ / cụm từ thớch hợp (ứng với A, hoặc B, C, D) để hoàn thành cõu sau: do you study ? - I study at Huong Vinh highschool. A. When B. Who C. Where D. How Cõu 30: Chọn từ / cụm từ thớch hợp (ứng với A, hoặc B, C, D) để hoàn thành cõu sau: This house. . . . . . . . . . . . . . . since 1980. A. is building B. was built C. built D. has been built. Đọc kỹ đoạn văn sau và chọn cõu trả lời (ứng với A, hoặc B, C, D) từ cõu 36 đến cõu 40 để điền vào chỗ trống: The invention of computer makes job outdated. It plays an important part (31) our life. For example, typists are (32) by people who can use a computer to word process
  14. documents. Some routines jobs are replaced by (33) machines controlled computers. Some (34) . jobs are replaced by machines making the work much safer. Thanks to computers, many new jobs appear. New skills are needed to use the computer (35) . and hardware. Computer (36) . write the instructions to make the computer(37) . . Engineers to build the automatic machines are (38) . . Some people may work less hours as a result (39) . . automation and the introduction of information (40) . . into the work place. Cõu 31: A. with B. in C. of D. for Cõu 32: A. taken place B. played against C. placed D. replaced Cõu 33: A. automatic B. automatically C. automatical D. automation Cõu 34: A. funny B. dangerous C. interesting D. exciting Cõu 35: A. softy ware B. safety ware C. softly ware D. soft ware Cõu 36: A. users B. programmers C. repairers D. writers Cõu 37: A. to work B. working C. work D. worked Cõu 38: A. need B. needs C. to need D. needed Cõu 39: A. in B. on C. of D. to Cõu 40: A. technology B. technological C. technique D. technical HẾT ĐỀ 8 ĐỀ KIỂM TRA HỌC KỲ I Mụn TIẾNG ANH LỚP 10 Thời gian: 45 phỳt I. Choose the best answer: 1. I. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . a letter when the light. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . out. a. wrote- went b. writing-went c. was writing-went d. was writing-was going 2. Pick out the word that has the underlined part pronounced differently from the rest. a. warn b. art c. arm d. harm 3. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . his poor family, she studies very well. a. Although b. In spite of c. Because d. Because of 4. Many interesting films. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . on T. V recently. a. have shown b. showed c. have been shown d. are shown 5. Nam is the farmer. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . land I bought. a. who b. whose c. whom d. that 6. Pick out the word that has the stress different from the rest. a. documentary b. education c. imitation d. performance 7. By the time you. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . the gift, your brother. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . in Hanoi. a. received-arrived b. had received-arrived c. received-had arrived d. had received-had arrived 8. If I. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . no lesson next Sunday, I. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . to see my grandfather. a. have-will come b. had-will come c. will have-come d. have-come 9. Pick out the word that has the underlined part pronounced differently from the rest.
  15. a. coat b. around c. bound d. house 10. Tom. . . . . . . . . . . . . . . . us that he. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . fifteen years old the following week. a. told-will be b. said-would be c. told-would be d. said-is 11. Which needs correcting? (A) Sheep have (B) been (C) domesticating for over 5. 000 (D) years 12. The new shirt makes you. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . younger. a. look b. looked c. looking d. to look 13. -I called you last night but you. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . answer? - What. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . at that time? a. not - do you do b. didn’t - did you do c. didn’t - were you doing d. don’t - did you do 14. Pick out the word that has the stress different from the rest. a. custom b. accept c. provide d. polite 15.Which needs correcting? Linda said to me(a) that she saw(b) me at Phu Xuan bookstore(c) the day before(d) 16.After the water worker went on strike there was a. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . of water. a. loss b. shortage c. decrease d. cash crop 17. David helped me clean up,. . . . . . . . . . . . . . . . . . is very kind of him. a. which b. that c. who d. whom 18.Which needs correcting? He decided buying(a) the shoes which(b) he tried on(c) yesterday(d). 19.My class decided to go on a(n). . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . because we wanted to relax after work. a. destination b. formation c. excursion d. permission 20. Choose the best answer that can be made from the cues given. TV / positive / negative / effects / TV viewers. a. TV has either positive or negative effects on TV viewers. b. TV has neither positive nor negative effects on TV viewers. c. TV has no positive and negative effects on TV viewers. d. TV has both positive and negative effects on TV viewers. Choose the best answer that can be made from the cues given. II. Read the passage below and decide which answer(A,B,C or D) that best fits each gap. The Braille code system is a system of writing(21). . . . . . . . . . . . . . . . . by and for people who can not see. It gets its name from the man(22). . . . . . . . . . . . . . . . . . . . invented it, the Frenchman Louis Braille who lived in the early 19th century. Louis wasn’t born blind, but he (23). . . . . . . . . . . . . . . . . . . . his sight at the age of three as the. (24). . . . . . . . . . . . . . . . . . . . of an accident in his father’s workshop. 21. a. talked b. used c. written d. read 22. a. who b. whom c. whose d. which 23. a. got b. lost c. had d. took 24. a. thing b. work c. result d. job III. Rewrite the sentences beginning with the given words without changing the meaning; 1. They have built a new market in my village. A new. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 2. ”I have just met my old teacher” John said to Maria
  16. John said to Maria that. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 3. Despite the hot weather, we enjoyed our journey all day. Although. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .4. The scientist has won a Nobel Prize. He discovered a new planet. The scientist. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . IV. Read the text carefully, then answer the questions below. More and more often, the term global village is used to describe the world and its people. In a typical village, however, everyone knows everyone else and the people face the same kinds of problems. How can the world be a village, when it is home to almost 6 billion people? Technological changes in the past century have made the global village possible. Technologically, the greatest contributor to the global village is the microchip- an electronic circuit on a tiny chip. The microchip has made satellites and computers possible. These forms of high-tech communications allow news and ideas to travel quickly from country to country, making people aware of their neighbours around the globe in dramatic new ways. Through the Internet, we can get information from computers anywhere and carry on electronic conservations with people everywhere. Through television programmes transmitted by satellite, we are exposed to many cultures. What will happen as we move into the twenty-first century and beyond? Almost certainly the development of the global village will continue. Not only is this possible, but the challenges that the world faces – for example, pollution, population growth, and conflicts among peoples – will make it necessary. Questions: 1. What does the term global village mean? . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 2. What can we do through the Internet? . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . V. Make questions for underlined word or phrase 1. This river is 1 km long. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 2. I often play football every morning. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ĐỀ 9 ĐỀ KIỂM TRA HỌC KỲ I Mụn TIẾNG ANH LỚP 10 Thời gian: 45 phỳt PHẦN TRẮC NGHIỆM I. PHONETICS (1mark) Circle the word whose the underlined part is pronounced differently from the rest. 1. A. six B. nine C. eleven D. fix 2. A. that B. thing C. those D. this 3. A. ready B. meat C. defeat D. beat 4. A. kitchen B. history C. time D. finish II. GRAMMAR AND VOCABULARY (2marks)
  17. a. Choose the best answer among A, B, C or D that best completes each sentence: 1. John is always late for class, . annoys the teacher. A. which B. this C. what D. that 2. Now I don’t go to school on foot as I A. had been B. did C. used to D. was 3. Without the Braille Alphabet it would be very difficult for A. the disabled B. the deaf C. the mute D. the blind 4. Thuy’s class is different . other classes because the children are disabled. A. on B. from C. in D. at 5. He is tired now ___he stayed up late watching TV. A. because B. so C. but D. and 6. There is ___apple and ___ banana on the table. A. an/ a B. a/ an C. an/ some D. a/ any b. Identify the mistakes in the following sentences 7. How much students are there in your class? A B C D 8. The class was cancelled because of there weren’t enough students A B C D III.LISTENING (1mark) Choose the correct option to complete the passage. Thien Mu pagoda is also known as Linh Mu Pagoda. It is one of 1 most beautiful and ancient architectural structures of worship in Hue. The pagoda is 2 on Ha Khe Hill, on the left 3 of the Huong River. It was built in the 14th century, according 4 a legend about the prediction of a fairy lady so it was named Thien Mu, which means “A fairy lady from the heaven” 1: A. the B. an C. a D. no article 2: A. laid B. situated C. lain D. put 3: A. soil B. field C. land D. bank 4: A. in B. to C. with D. for PHẦN TỰ LUẬN: I. Finish each of the following sentences in such a way that it means as the same as the sentence printed before it. (2marks). 1. He could repair the broken vase. The Although he had a good salary he was unhappy in his job. 2. In spite . 3. “Would you like to come round for a drink?” He said. He 4. Would you like me to call the police? I’ll call . II. Give the correct part of speech for each sentence. (2marks). 1. Your ___must be typed into 3 copies to hand in for our company. (apply) 2. Well, I think that the prices in Dong Thap supermarket are ___. (reason) 3. This company offered a lot of ___ jobs. (attract) 4. The ___ of the moon for the earth causes tides. (attract) III. Read the following passage and choose the best answers by circling a, b, c or d (2marks). England is not a large country. No town in England is very far from the sea, and many English families spend their Summer holidays at the seaside. There are no high mountains in England, no very long rivers and no very large forests.
  18. There are many towns in England. No town is very far from another. The English countryside between the towns is like a carpet of many colors. In Spring and Summer, the fields, meadows and forests are light green or dark green, and the gardens are green, red, blue, yellow, and white with flowers. 1. Is England a large country? 2. Where do many English families spend their Summer holidays? 3. Are there high mountains, long rivers and large forests in England? . . . 4. What is the English countryside like? ĐỀ 10 ĐỀ KIỂM TRA HỌC KỲ I Mụn TIẾNG ANH LỚP 10 Thời gian: 45 phỳt PHẦN TRẮC NGHIỆM I. PHONETICS (1mark) Circle the word whose the underlined part is pronounced differently from the rest. 1. A. house B. would C. proud D. cloud 1. A. work B. term C. other D. early 3. A. today B. famous C. around D. make 4. A. word B. world C. work D. for II. GRAMMAR AND VOCABULARY (2marks) a. Choose the best answer among A, B, C or D that best completes each sentence: 1. When we see Mr Minh tomorrow. I. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . him of that. A. have reminded B. remind C. will remind D. reminded 2. We. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . to Dalat several times A. have been B. were C. were being D. would go 3. My brother. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . in the army from 1980 to 1983 A. is serving B. serves C. served D. has served 4. Jim. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . TV every evening A. watches B. is watching C. watched D. has watched 5. I haven’t met him since he. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . school A. was leaving B. left C. had left 6. Is there a shower in your ___? Yes, there is. D. was left A. bathroom B. sitting-room C. bedroom D. kitchen b. Identify the mistakes in the following sentences 7. There are ten watchs in the box. A B C D 8. What is your classroom ? It is in front of the library. A B C D III. LISTENING(1mark) We had a great 1 last year. We went to Greece of three weeks. We flew to Athens and then we took a ferry to Corfu. We found a really nice little hotel on the 2 . . . It was 3 a
  19. beach in the South of the island. We ate on the hotel restaurant every night and we met really nice people. During the day we did a lot of sport-swimming, wind surfing and sailing. There is 4 . scuba diving school on the village and we both had lessons. The lessons of scuba diving were not really difficult; we must carry containers of air on our backs. 1: A. holiday B. summer C. vacation D. time 2: A. television B. radio C. newspaper D. internet 3: A. near B. far C. next to D. behind 4: A. a B. an C. the D. one PHẦN TỰ LUẬN: I. Finish each of the following sentences in such a way that it means as the same as the sentence printed before it. (2marks). 1. I bought a book for James. I bought 2. I often get up early. I am used . . 3. When did you star working here? How long . . 4. She said to us “Don’t be late”. She told . II. Give the correct part of speech for each sentence. (2marks). 1. Our company believes it is the best___ to handle the account (organize) 2. I felt quite ___ with my day’s work. (satisfy) 3. When I’m tired, I enjoy listening to music. It’s ___. (relax) 4. We are in regular ___with each other by telephone or letter. (communicate) III. Read the following passage and choose the best answers by circling a, b, c or d (2marks). Louis Braille was born in France in 1809. His father had a small business. He made shoes and other things from leather. Louis liked to help his father in the store even when he was very small. One day, when Louis was 3 years old, he was cutting some leather. Suddenly, the knife slipped and hit him in the eyes. He soon became completely blind. When he was 10 years old, he entered the National Institute for the blind in Paris. One day, his class went to visit a special exhibit by a captain in the army. One thing was very interesting for Louis. It showed message in code. Armies send messages in secret codes so no one else can read them. The captain wrote this code in raised letters on very thick papers. . . 1. When was Louis Braille born ? . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 2. What did his father’s business make ? . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 3. Why did he become blind ? . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 4. In what year did he enter the National Institute ? . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
  20. ĐÁP ÁN ĐÁP ÁN ĐỀ 1 Cõu 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ĐA A B B D C C B D A C Cõu 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 ĐA A D D D D C B D B A Cõu 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 ĐA C A A B C A A C D C Cõu 31 32 ĐA B B ĐÁP ÁN ĐỀ 2 A. PHẦN TRẮC NGHIỆM (6 ĐIỂM) Cõu 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 Đỏp B C A A C A A D D D C D C C D ỏn Cõu 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Đỏp C D C C D C C C B B D D A C B ỏn B. PHẦN TỰ LUẬN (2 ĐIỂM) Cõu Đỏp ỏn Điểm 31 The boys said that they would 0.2 go to the circus that night. 32 Lan said to Nam that she was 0.2 a student. 33 He was sitting on a chair that 0.2 / which was comfortable. 34 The minister is going to make 0.2 a speech that / which he prepared for very carefully. 35 Because of the bad weather, 0.2 people can’t go out to work. 36 Although it rained heavily, 0.2 they didn’t stop the football match. 37 Mr. Brown was born on 0.2 November 11th, 1969 in Boston. 38 He went to Kensington High 0.2 School and passed exams in
  21. English, French and Mathematics. 39 He worked as a tourist guide 0.2 from June 1991 to December 1998. 40 He likes music and dancing. 0.2 ĐÁP ÁN ĐỀ 3 PHẦN TRẮC NGHIỆM. I. (1điểm). 1. C, 2. B, 3. A, 4. C II (2điểm). 1. A, 2. B, 3. D, 4. A, 5. C, 6. D 7. B ￿Which, 8. A (There III. (1điểm). 1. B, 2. A, 3. A, 4. D PHẦN TỰ LUẬN. I. (2 điểm). 1. All the prisoners will be caught again tonight. 2. Do you mind helping me to put the chair away? 3. My car was serviced by the mechanic last week. 4. The sea is not warm enough for me to swim in. II. (2 điểm). 1. useful 2. magical 3. beautiful 4. enjoyable III (2 điểm). 1. Yes, she was 2. She made notes of what she might be asked and of what she wanted to ask. 3. No, she did not 4. Because she had been one who acted naturally. ĐÁP ÁN ĐỀ 4 PHẦN A: TRẮC NGHIỆM (4 điểm) I. Choose the word or phrase that best completes each sentence(3 pts) 1. a. miraculous 2. a. favorite 3. b. had left. 4. d. the blind 5. b. has been 6. a. had begun 7. b. because of 8. a. hasn’t been opened 9. d. flood 10.d. family 11.c. since ( for) 12.c. has built ( has been built) II. LISTEN: listen to the passage and choose the correct answer to complete the following passage Computers are (13) helpful in many ways. First, they are fast. They can work with (14) information even more quickly than a person. Second, computers can work with (15) a lot of information at the same time. Third, they can keep information for a long time.
  22. They do not get thing the common people do. Also, computers are (16) almost always correct. They are not perfect, of course but they usually do not make mistakes. PHẦN B: TỰ LUẬN (6 điểm) I. Complete the sentences with an appropriate form of the words in brackets. (2 pts) 1. interesting. 2. collection 3. widely 4. communication . II. Rewrite each sentences, beginning as shown (2 pts) 1. Because of the rough sea, the ferry couldn’t sail. 2. I’m reading the book which/ that I bought in Sydney in 1996. 3. A new school has just been built near my house. 4. I used to eat a lot of creamed when I was a boy IV. Read the text and questions below and answer the questions: (2 pts) 1. Because they are a cheap and easy way to see a country 2. By train, by coach or on foot 3. No. If they travel with a friend, some items can be shared. 4. They should take with them only what they can carry in a rucksack and their luggage must not be too heavy. ĐÁP ÁN ĐỀ 5 PHẦN A: TRẮC NGHIỆM (4 điểm) I. Choose the word or phrase that best completes each sentence(3 pts) 1. C. of 2. D. electronic 3. A. to go out 4. . D. has been built 5. C. who 6. C. two-day trip 7. A. would be ( will be) 8. A. is sleeping 9. B. worried 10. B. Despite 11. D. clarify 12. B. information II. LISTEN: listen to the passage and choose the correct answer to complete the following passage (1 pt) Lan’s class is going to (13)A. go on a two – day excursion to visit some caves near Huong Pogoda. They want to see with their own eyes what they have learnt in their (14) C. geography lesson recently and relax after their hard work, as well. They have planned their trip (15) B. carefully. For Lan the only problem is getting her parents’ (16) A. permission. She will try to persuade them so that she will be able to join her classmate on the excursion. PHẦN B: TỰ LUẬN (6 điểm) I. Complete the sentences with an appropriate form of the words in brackets. (2 pts) 1. The show brought enjoyment to millions of viewers. (enjoy) 2. Most of the villagers have lived here all their lives. (village) 3. English spelling presents special difficulty for foreign learners. (difficult) 4. The next stage in the development of television is interactive TV. (develop) II. Rewrite each sentences, beginning as shown (2 pts) 1. He said he had seen her in the park two days before. 2. If you don’t hurry, you’ll be late for school.
  23. 3. His dress has just been made. 4. He suggested going to the cinema tonight. III. Read the text and questions below and answer the questions: (2 pts) 1. - It helps people to learn what is happening in the city, in the country, and in the world. 2. - Two. They are print media and electronic media 3. - Five minutes 4. - Yes, they are. ĐÁP ÁN ĐỀ 6 PHẦN A: TRẮC NGHIỆM (4 điểm) I. Choose the word or phrase that best completes each sentence (3 pts) 1. Her job is of mentally retarded children in the area. A. looking B. taking care C. taking notice D. watching 2. The man . I had seen before wasn’t at the party. A. who B. whom C. which D. whose 3. Information technology is very . . to our lives. A. use B. useless C. useful D. usefully 4. A computer is a magical which allows you to type and print any kind of document. A. typewriter B. machine C. detail D. data 5. I’m looking forward to your later. A. to receive B. receiving C. received D. receive 6. We . Dalat several times. It’s a foggy city. A. were B. have been C. were being D. would go 7. Have you found anywhere suitable our picnic? A. with B. of C. for D. about 8. In spite of . . , the woman tries to climb the mountain very often. A. old age B. her age C. her age old D. her old age 9. You will fail the next exam you study hard. A. unless B. if C. even if D. because 10. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others. A. phone B. together C. provide D. collect 11. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others. A. wanted B. washed C. watched D. looked 12. Choose the incorrect part indicated by A, B, C or D in the following sentence. How did you manage getting here so quickly ? A B C D II. LISTEN: listen to the passage and choose the correct answer to complete the following passage (1 pt) Computers are (13) helpful in many ways. First, they are fast. They can work with (14) information even more quickly than a person. Second, computers can work with (15) a lot of information at the same time. Third, they can keep information for a long time. They do not get thing the common people do. Also, computers are (16) almost always correct. They are not perfect, of course but they usually do not make mistakes. PHẦN B: TỰ LUẬN (6 điểm) I. Complete the sentences with an appropriate form of the words in brackets. (2 pts) 1. What makes a computer such a miraculous device? 2. My father has bought me an electronic computer. 3. Information technology is very __useful ___ to our lives. (use) 4. A computer is a ___magical___typewriter which allows you to type and print any kind of documents. (magic)
  24. II. Rewrite each sentences, beginning as shown (2 pts) 1. Unless you get up early, you’ll be late for school. 2. It is interesting to go to the countryside. 3. Tom told me I had to go out then. 4. Because of her sickness, my sister couldn’t go for a pinic. III. READING: Read the passage and then answer the following questions: (2 pts) 1. When do city people often go the country? → for the summer holidays 2. What is the advantage of city people when they have a cottage built in the village? → they can go there whenever they can find the time 3. What is the common feature of English villages? → every village has a church, the round or square tower of which can be seen from many miles around 4. What can villages do when their villages are close to small towns? → people can go there to buy what they can’t find in the village shops. ĐÁP ÁN ĐỀ 7 Cõu hỏi 1 B 2 B 3 A 4 D 5 C 6 B 7 A 8 A 9 D 10 D 11 A 12 B 13 C 14 C 15 D 16 A 17 B 18 C 19 B 20 D 21 A 22 C 23 C 24 B 25 B 26 C 27 A 28 D 29 C 30 D
  25. 31 B 32 D 33 A 34 B 35 D 36 B 37 C 38 D 39 C 40 A
  26. ĐÁP ÁN ĐỀ 8 I. Choose the best answer: 1. c. was writing-went 2. a. warn 3. b. In spite of 4. c. have been shown 5. b. whose 6. d. performance 7. c. received-had arrived 8. a. have-will come 9. a. coat 10.c. told-would be 11.c domesticating 12.a. look 13.c. didn’t - were you doing 14.a. custom 15.b saw 16.b. shortage 17.a. which 18.a. buying 19.c. excursion 20.d. TV has both positive and negative effects on TV viewers. 21.b. used 22.a. who 23.b. lost 24.c. result III. Rewrite the sentences beginning with the given words without changing the meaning; 1. They have built a new market in my village. A new market has been built in my village. 2. ”I have just met my old teacher” John said to Maria John said to Maria that he had just met his old teacher. 3. Despite the hot weather, we enjoyed our journey all day. Although the weather was hot, we enjoyed our journey all day. 4. The scientist has won a Nobel Prize. He discovered a new planet. The scientist who discovered a new planet has won a Nobel Prize IV. Read the text carefully, then answer the questions below. Questions: 1. What does the term global village mean? The term global village is used to describe the world and its people 2. What can we do through the Internet? Through the Internet, we can get information from computers anywhere and carry on electronic conversations with people everywhere V. Make questions for underlined word or phrase 1. This river is 1 km long. . . . How long is this river? 2. I often play football every morning. . . . . What do you often do every morning? ĐÁP ÁN ĐỀ 9 I. (1 điểm). 1B, 2B, 3A, 4C. II. (2 điểm). 1A, 2C, 3D, 4B, 5A, 6A, 7A ( MANY, 8 C ( BECAUSE. III. (1 điểm).
  27. 1 1A, 2B, 3D, 4B. PHẦN TỰ LUẬN. I. (2 điểm). 1. The broken vase could be repaired. 2. In spite of good salary, he was unhappy in his job. 3. He invited me to come round for a drink. 4. I’ll call the police if you like. II. (2 điểm). 1. APPLICATION. 2. REASONABLE. 3. ATTRACTIVE. 4. ATTRACTION. III (2 điểm). 1. NO, IT IS NOT. 2. AT THE SEASIDE. 3. NO, THERE ARE NOT. 4. A CARPET OF MANY COLORS. ĐÁP ÁN ĐỀ 10 PHẦN TRẮC NGHIỆM. I. (1điểm). 1. B, 2. C, 3. C, 4. D II (2điểm). 1. C, 2. A, 3. D, 4. A, 5. B, 6. A, 7. C ( WHATCHES, 8. A ￿ WHERE III. (1điểm). 1. A, 2. D, 3. A, 4. A PHẦN TỰ LUẬN. I. (2 điểm). 1. I bought James s book. 2. I am used to getting up early. 3. How long have you been working here? 4. She told us not to be late. II. (2 điểm). 1. organization 2. satisfied 3. relaxing 4. communication III (2 điểm). 1. in 1809 2. His father’s business made shoses and other things from leather. 3. Because the knife slipped and hit him in the eyes 4. in 1819