Đề Ôn thi học sinh giỏi môn Tiếng Anh Lớp 8

doc 4 trang nhatle22 57262
Bạn đang xem tài liệu "Đề Ôn thi học sinh giỏi môn Tiếng Anh Lớp 8", để tải tài liệu gốc về máy bạn click vào nút DOWNLOAD ở trên

Tài liệu đính kèm:

  • docde_on_thi_hoc_sinh_gioi_mon_tieng_anh_lop_8.doc

Nội dung text: Đề Ôn thi học sinh giỏi môn Tiếng Anh Lớp 8

  1. ĐỀ ÔN THI HSG LỚP 8 NĂM 2021 MÔN TIẾNG ANH I. Circle the word that has the underlined parts pronounced differently from the others (1 pt) 11. A. watched B. cleaned C. played D. chased 12. A. usable B. refuse C. consumption D. designer 13. A. mission B. function C. question D. mention 14. A. orchestra B. scenery C. cycle D. scheme 15. A. heal B. vehicle C. rehearse D. behavior II. Circle the word that has different stress pattern from the others (1 pt) 16. A. interesting B. intelligent C. insurance D. infinitive 17. A. divided B. visited C. entered D. traveled 18. A. dictation B. revision C. optional D. invention 19. A. engineers B. architects C. scientists D. carpenters 20. A. hospital B. possible C. essential D. eatable SECTION C: GRAMMAR AND VOCABULARY (6 pts) 21. Alice should not stay under the sunshine because her skin is so A. insensible B. sensitive C. senseless D. sensible 22. There is a of water in many parts of the world, so we should save water in order to support to everywhere. A. shortage B. plenty C. lots D. lackage 23. Ha Long bay, one of new seven wonders of the world, consists of 1,969 big and small islands. A. knows B. known as C. is known D. that known as 24. Would you like some more suger for your coffee? A. No, I don’t. B. Yes, I do. C. No, thanks. D. Yes, I would. 25. Can you give me a favor?. I have some difficulties in doing this exercise. A. Please do. B. Yes, let. C. Cirtainly. D. Thank you. 26. Up to now, we have finished assignment. A. twice three B. two third C. second third D. third twice 27. Marry is wearing a T- shirt and a green shorts A. blue cotton beautiful large C. beautiful large blue cotton B. cotton large blue beautiful D. beautiful cotton blue large 28. Her parents never her to go out after 8 p.m. A. see B. let C. allow D. agree 29. I caught of a lion lying under the tree , and my heart jumped. A. view B. scene C. look D. sight 30. The students are used to in the school library. A. work B. working C. worked D. workes II. Preposition (1 pt) 31. Alexander Graham Bell finally came up a new device called telephone. 32. You shouldn’t live saying “goodbye” to your parents. 33. She always goes to her office her own car. 34. This mobile phone is still warranty of our company. 35. Her son almost takes her husband. Sometimes I can’t distinguish them. III. Complete the sentences with the correct form of the verbs in parenthese (1 pt) 36. Jack (work) for this company so far. 37. The man (look) at himself in the mirror is Mr. Brown. 38. All of the rooms in our school (decorate) before the school festival started. 39. He would rather his friends (leave) him alone now.
  2. 40. Mr. Green had his house (paint) last month. IV. Give the correct forms of words in the brackets (2 pts) 41. My form teacher has a good sense of HUMOROUS 42. are one of the animals which are harmful to our crops. MOUSE 43. There are three flights to Hanoi from Da Nang. DAY 44. Mekong river is the greatest in in Viet Nam. LONG 45. He doesn’t eat meat or fish because he is a . VEGETABLE 46. Tan Trao is the place where uncle beloved Ho Chi Minh HISTORY had worked during the early years of 1940s. 47. You shouldn’t drink wine because it is for your health at all. HEALTH 48. A lot of children are becoming at the age of ten. INVENT 49. Please give me some to solve this problem. ADVISE 50. He devoted in the full of his youth to the struggle for the PROUD liberation of our country. II. Read the passage and decide which is the best answer. Circle the best answer A, B, C or D to the questions (2 pts) THE INVENTOR Alexander Graham Bell was born in 1847 in Edinburgh, Scotland. His father was an expert in phonetics. (56) a boy, Alexander became interested in sounds and speech in 1870, The Bells decided to (57) to America. They lived in Boston, (58) Alexander taught in a school for the deaf. There he began experimenting with a machine (59) help the deaf hear. While experimenting with this machine, Bell had an idea, “Why do not use electricity to (60) the human voice from one place to another ?” He began to work on a new (61) For years, Bell and his assistant, Thomas Watson, worked day (62) night. They rented rooms in a boarding house. Bell was on one floor, and Watson was on (63) . They tried to send (64) through a wire. Finally, on March 19th, 1876, Watson heard these words very clearly: “ Mr Watson, come here. I want you.”. Watson rushed upstairs, ran (65) Bell’s room, and shouted, “ I heard you! ” 56. A. Despite B. During C. Be D. As 57. A. leave B. take C. move D. return 58. A. where B. why C. which D. when 59. A. for B. in order C. to D. so that 60. A. go B. get C. change D. send 61. A. invention B. inventor C. inventive D. invent 62. A. and B. after C. by D. or 63. A. others B. the others C. another D. other 64. A. speaking B. letters C. speech D. telegram 65. A. onto B. into C. in D. to III. Fill in each numbered blank with a suitable word (2 pts) Bi Rain to return to Vietnam Two famous Korean singers - Bi Rain and Park Hyo Shin - are expected to be in Hanoi (66) March 17 to 23, to perform in the meeting between officials of the Vietnamese (67) South Korean Ministries of Defense at the Hanoi Opera House on March 21. The two (68) will go to Vietnam with a company of 97 officers and soldiers from the theatrical wing of the Republic of Korea’s (RoK) Army, at the invitation of the Vietnamese Ministry of National Defense. The tour is a part of a series of events to (69) the 20th anniversary of Vietnamese-RoK diplomatic ties. (70) the tour, the troupe will visit the popular tourist destinations of Hanoi and Ha long Bay. Since joining the army last October, Bi Rain (71) nearly
  3. disappeared from the stage. (72) in 1982, Bi Rain is a highly accomplished dancer, singer and actor whose acting and music career (73) expanded beyond Asian boundaries. In 2006, Bi Rain was named by Time magazine as (74) of the 100 Most Influential People Who Shape Our World. Bi Rain's concert will be (75) on March 21 at the Hanoi Opera House at 1 Trang Tien, Hoan Kiem, Hanoi. I. Rewrite each of the sentences below in such a way that its meaning is similar to that of the original one 76. Because he is tired he can’t finish the work in time. -> Because of 77. “Why don’t you see your doctor regularly?” Said Susan. -> Susan advised 78. I had my nephew repair my new watch but it hasn’t worked any more. -> My new watch 79. The train from Lao Cai to Ha Noi lasted 5 hours. -> It is a 80. Although Mr. Tom is quite old, he runs seven miles before breakfast. -> In spite 81. I would like to choose my own clothes for my brother’s wedding. ->What 82. David has read a lot of books, however, he can not find a good solution. -> Although 83. It is not necessary for you to finish the asignment today. -> You 84. Whenever he is asked about his past, he feels uncomfortable. -> He hates II. Find out the mistakes from the sentences. Underline and correct them. Statements Correction Ex. Car, which was stolen in the robbery, was never found. The car 85. Mr. John, with two architects and an asisstant, are scheduled to arrive in New York in five days. 86. Nobody agrees with these solutions for reducing garbage, does he? 87. I’d like some more informations about the course, please. 88. There’s nothing to do about it now, except tell police about the truth. 89. Come up in my place and we will discuss about it. 90. Many students were able of find good jobs from three to six months after graduation. 91. The more he tries hard, the best successful he becomes. 92. There are a little activities that we can do after the meeting.
  4. KEYS I. Circle the word that has the underlined parts pronounced differently from the others (1 pt) 11. A 12. C 13. C 14. D 15. B II. Circle the word that has different stress pattern from the others (1 pt) 16. A 17. A 18. C 19. A 20. C SECTION C: GRAMMAR AND VOCABULARY (6 pts) I. Choose the best answer by circling its corresponding letter A, B, C or D (2 pts) 21. B 22. A 23. B 24. C 25. C 26. B 27. C 28. C 29. 30. B II. Preposition (1 pt) 31. with 32. without 33. by/in 34. under 35. after III. Complete the sentences with the correct form of the verbs in parenthese (1 pt) 36. has worked/ has been working 37. looking 38. had been decorated 39. left 40. painted IV. Give the correct forms of words in the brackets (2 pts) 41. humor 42. Mice 43. daily 44. length 45. vegetarian 46. historical 47. unhealthy 48. inventors 49. advices 50. pride SECTION D: READING COMPREHENSION (5 pts) 51. B 52. D 53. C 54. B 55. A 56. D 57. C 58. A 59. C 60. D 61. A 62. A 63. C 64. C 65. B 66. from 67. and 68. singers 69. celebrate 70. During 71. has 72. Born 73. has 74. one 75. held SECTION E: Writing (5 pts) I. Rewrite each of the sentences below in such a way that its meaning is similar to that of the original one (1,8 pts) 76. Because of being tired/ his tiredness, he can’t finish the work in time. 77. Sussan advised me to see my doctor regulary. 78. My new watch was repaired by my nephew but it hasn’t worked any more. 79. It is a 5 (five)-hour train from Lao Cai to Ha Noi. In spite of Mr.Tom’s age, he runs seven miles before breakfast. 80. In spite of the fact that Mr. Tom is quite old, he runs seven miles before breakfast. 81. What I would like (to do) is to choose my own clothes for my brother’s wedding. 82. Although David has read a lot of books, he can not find a good solution. You don’t need to finish the asignment today. 83. You don’t have to finish the asignment today. You needn’t finish the asignment today. 84. He hates being asked about his past. II. Find out the mistakes from the senteces. Underline and correct them. (Each sentence has only one mistake) (1,6 pts) 85. are -> is 86. Does he?-> do they? 87. informations -> information 88. tell -> telling 89. in -> to 90. of -> to 91. best - > more 92. little -> few